Go to content
esma-logo
24/10/17

ESMA publiceert werkplan pre-trade transparantie-waivers en positielimieten

Op 28 september 2017 heeft de European Securities and Markets Authority (ESMA) het gezamenlijk werkplan van ESMA en de nationale toezichthouders gepubliceerd voor de beoordelingen van pre-trade transparantie-waivers en positielimieten onder MiFID II.

ESMA beoogt voor het einde van 2017 de beoordeling van aanvragen voor equity waivers af te ronden. De AFM zal de resultaten terugkoppelen naar de betreffende ondernemingen.

Non-equity waivers

Wegens het grote aantal aanvragen en de complexiteit van de aanvragen voor pre- trade transparantie- waivers voor non-equity instrumenten is het onwaarschijnlijk dat ESMA de meerderheid ervan heeft beoordeeld vóór 3 januari 2018.

De beoordelingen van de non-equity waivers worden vóór 3 januari 2018 beoordeeld door de nationale autoriteiten. Na deze beoordelingen kunnen de toegekende waivers worden toegepast vanaf 3 januari 2018.  Als na de finale beoordeling door ESMA in 2018 de uitkomst negatief is, dan kan dat gevolgen hebben voor de reeds toegepaste waivers. De AFM zal dan contact opnemen met de betreffende ondernemingen om de consequenties te bespreken.

Meer informatie

Bericht ESMA

Contact bij dit artikel

AFM

Wilt u het laatste nieuws van de AFM ontvangen?

Schrijft u zich dan in voor onze nieuwsbrief, dan houden wij u op de hoogte.