Terug

Bart Koolstra treedt af als lid van de raad van toezicht van de AFM

Nieuws

onderzoek

AFM-onderzoek

De Autoriteit Financiële Markten (AFM) heeft besloten een onderzoek in te stellen naar PwC inzake specifieke controledossiers. Aanleiding voor het onderzoek zijn publicaties in dagblad NRC Handelsblad op 25 en 28 februari 2017.

Bart Koolstra legt functie neer

Om dit AFM-onderzoek niet te belasten, heeft Bart Koolstra besloten zijn functie als lid van de raad van toezicht van de AFM definitief neer te leggen. Bart Koolstra was destijds als partner van PwC betrokken bij een van de controledossiers. Op 26 februari had Bart Koolstra al besloten zijn functie tijdelijk neer te leggen.

Bart Koolstra: "Het feit dat er nu een onderzoek loopt naar PwC, waarvan ik het resultaat wat mij betreft vol vertrouwen tegemoet zie, maakt dat een volwaardig lidmaatschap op korte termijn niet meer mogelijk lijkt te zijn. Immers er zou een schijn van belangenconflict kunnen ontstaan. Ik heb derhalve het initiatief genomen om definitief terug te treden."

De raad van toezicht en het bestuur van de AFM respecteren het besluit van Bart Koolstra en bedanken hem voor zijn bijdrage aan de AFM sinds zijn aantreden in juli 2015.

Journalisten kunnen contact opnemen met Ward Snijders, woordvoerder AFM, via 06 1585 6043 of ward.snijders@afm.nl

De AFM maakt zich sterk voor eerlijke en transparante financiële markten.

Als onafhankelijke gedragstoezichthouder dragen wij bij aan duurzaam financieel welzijn in Nederland.

Informatie delen

Delen via: deel