Terug

Merel van Vroonhoven reikt Gouden Veer uit voor beste tekst financiele sector

Nieuws Dit bericht is ouder dan drie jaar. De inhoud is daarom mogelijk niet meer actueel.

praatballon

Pieter Eikelboom heeft donderdag 20 november in het Tolhuis in Amsterdam de Gouden Veer 2014 voor de beste tekst over geldzaken ontvangen. De jury van de Nationale Schrijfwedstrijd vond zijn versie van de Algemene Voorwaarden van de aansprakelijkheidsverzekering van ABN Amro de beste uit 85 inzendingen uit de financiële wereld, met teksten over bankrekeningen en hypotheken, pensioenen en verzekeringen.

Eikelboom, senior verzekeringsspecialist bij ABN Amro, ontving de prijs uit handen van Merel van Vroonhoven, bestuursvoorzitter van de Autoriteit Financiële Markten (AFM).

"Pieter Eikelboom heeft met zijn team in zijn nieuwe versie van de voorwaarden voor de aansprakelijkheidsverzekering van ABN Amro alle zeilen bijgezet om de klant zo duidelijk mogelijk te vertellen wat die verzekering wel en niet dekt, welke procedures er gelden, welke mogelijkheden en uitkomsten zich kunnen voordoen," lichtte zij de keuze van de jury toe. Daarmee heeft hij de grootste stap voorwaarts gezet om de ingewikkelde verzekeringsvoorwaarden vol juridisch jargon zo te formuleren dat de klanten begrijpen wat er staat vóór ze er hun handtekening onder zetten.

Volgens de jury lieten alle inzendingen zien dat financiële dienstverleners hun best doen om klanten met duidelijke teksten tegemoet te komen, de een met overtuigender resultaten dan de ander. De inzenders hebben hun best gedaan om duidelijkere teksten te maken die begrijpelijk zijn voor consumenten. In deze tijd noodzakelijk in de strijd om marktaandeel én voor het vertrouwen in de sector.

Beryl Ho, communicatieadviseur bij ING, werd tweede met haar overzichtelijke beschrijving van de Overstapservice van de ING, voor nieuwe klanten die hun rekening bij een andere bank opzeggen. De overige drie genomineerden waren Sybilla Bantema, Muriël Blok en Marcel van Dommelen met toegankelijke teksten over hypotheken van Aegon, Delta Lloyd en Centraal Beheer Achmea.

De Nationale Schrijfwedstrijd/de Gouden Veer 2014 is een gezamenlijk initiatief van Schouten Nelissen, Rijksuniversiteit Groningen, de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO), de AFM en Tekstblad, tijdschrift over tekst en communicatie.

De AFM maakt zich sterk voor eerlijke en transparante financiële markten.

Als onafhankelijke gedragstoezichthouder dragen wij bij aan duurzaam financieel welzijn in Nederland.

Informatie delen

Delen via: deel