Terug

Hoed je voor verstopte kosten bij valutahandel - AFM-column op Telegraaf.nl

De AFM schrijft Dit bericht is ouder dan drie jaar. De inhoud is daarom mogelijk niet meer actueel.

Er is een nieuwe column van de Autoriteit Financiële Markten (AFM) verschenen op de website van de Telegraaf, voor de rubriek OverGeld. Het onderwerp is beleggen in vreemde valuta.

Beleggers in buitenlandse valuta rekenen op hoge winsten en een kleine kans op verlies. Helaas blijken die hoge winsten en kleine verlieskansen in de praktijk heel anders uit te kunnen pakken dan je vooraf zou verwachten op basis van de ronkende reclameteksten. Wij zien veel misstanden op deze markt en zelfs oplichting.

Stap niet klakkeloos in, maar kijk goed naar de kosten en risico’s. Laat je niet verleiden tot het doen van zo veel mogelijk transacties. En als je het niet vertrouwt, vooral niet doen.

De AFM schrijft elke drie weken een column voor de rubriek OverGeld. Lezers hebben de mogelijkheid om te reageren op de columns. Reacties zijn ook direct welkom bij de AFM, via het Meldpunt Financiële Markten op www.afm.nl/contact of per telefoon op 0800 - 5400 540 (gratis), op werkdagen tussen 09.00 uur en 17.00 uur.De AFM maakt zich sterk voor eerlijke en transparante financiële markten.

Als onafhankelijke gedragstoezichthouder dragen wij bij aan duurzaam financieel welzijn in Nederland.

Informatie delen

Delen via: deel