Terug

Vrijwel alle financiële dienstverleners vullen self-assessment op tijd in

Nieuws Dit bericht is ouder dan drie jaar. De inhoud is daarom mogelijk niet meer actueel.

Vrijwel alle financiële dienstverleners hebben dit jaar het self-assessment op tijd ingevuld. Maar liefst 96 procent heeft de tijd genomen de uitgebreide vragenlijst in te vullen.

Dit jaarlijkse onderzoek is onderdeel van het toezicht van de AFM. Daarom zijn adviseurs en bemiddelaars verplicht het self-assessment te maken. Dankzij de resultaten krijgt de toezichthouder een beter beeld van de markt, waardoor ze gerichter haar werk kan doen. Daarnaast kunnen ondernemingen met behulp van het self-assessment zelf beoordelen of ze aan de verschillende regels voldoen.

De AFM begrijpt dat financiële dienstverleners veel tijd kwijt zijn bij het invullen van het self-assessment. Daarom is de toezichthouder erg tevreden over de grote respons. Om de vragenlijst zo eenvoudig mogelijk te maken, is bij de ontwikkeling uitvoerig gesproken met adviseurs en bemiddelaars. Dat heeft ervoor gezorgd dat het self-assessment is verbeterd. Ruim tweeduizend instellingen gaven aan dat de vragenlijst makkelijker was in te vullen dan het jaar daarvoor.

Op verzoek van verschillende partijen delen wij dit jaar een aantal resultaten uit het SA met de markt. Eind november of begin december ontvangt u een speciale nieuwsbrief waarin we een inhoudelijke generieke terugkoppeling geven. Onderwerpen die hierin aan bod komen zijn bijvoorbeeld: het aantal kantoren per provincie, het aantal starters in 2013, de verschillende wijzen van beloning, het aantal partijen dat nazorg- en/of serviceabonnement aanbiedt en de gemiddelde duur en kosten van een hypotheekadvies.

De AFM maakt zich sterk voor eerlijke en transparante financiële markten.

Als onafhankelijke gedragstoezichthouder dragen wij bij aan duurzaam financieel welzijn in Nederland.

Informatie delen

Delen via: deel