Terug

AFM organiseert bijeenkomst voor externe OKB’ers en andere adviseurs niet-OOB-accountantsorganisaties

Nieuws Dit bericht is ouder dan drie jaar. De inhoud is daarom mogelijk niet meer actueel.

Update 14 januari 2014: U kunt zich niet meer aanmelden voor deze bijeenkomst.

De Autoriteit Financiële Markten (AFM) organiseert op donderdag 23 januari 2014 een bijeenkomst voor externe adviseurs van niet-OOB-accountantsorganisaties. Hiermee worden met name externe OKB’ers, reviewers en compliance officers bij niet-OOB-accountantsorganisaties bedoeld. De bijeenkomst vindt van 16:00 tot 19:00 uur plaats bij de AFM in Amsterdam.

Waarom deze bijeenkomst?

Externe OKB’ers, reviewers en compliance officers bij niet-OOB-accountantsorganisaties spelen een belangrijke rol bij de uitdaging waar de accountantssector op dit moment voor staat: het verbeteren van de kwaliteit van accountantscontroles. De AFM heeft zich in 2013 kritisch uitgelaten over de kwaliteit van de accountantscontrole uitgevoerd door niet-OOB-accountantsorganisaties. Naar aanleiding van onze rapporten zien we dat niet-OOB-accountantsorganisaties steeds vaker een adviseur inschakelen. De adviseurs hebben bij deze organisaties veel invloed op de kwaliteit van de controles.

De AFM wil daarom graag de belangrijkste bevindingen en conclusies uit recente onderzoeken met u delen. Aan de hand van concrete voorbeelden zullen wij u inzicht geven in de weging van bevindingen door de AFM. Daarnaast zijn we geïnteresseerd in de visie van adviseurs op de oorzaken van de kwaliteitsproblemen die we hebben geconstateerd. Daarom nodigen we u uit om op 23 januari 2014 hierover met elkaar in gesprek te gaan.

Programma

15:45 -16:00 Ontvangst
16:00 -16:45 Presentatie van de AFM over de uitkomsten van haar onderzoeken
16:45 -17:30 Bespreken van een aantal casussen
17:30 -17:45 Pauze
17:45 -19:00 Discussie over oorzaken van onvoldoende kwaliteit bij accountantskantoren.

Bijeenkomst bijwonen?

Als u de bijeenkomst wilt bijwonen, kunt u zich aanmelden door een e-mail te sturen wta@afm.nl. U ontvangt dan een definitieve bevestiging en routebeschrijving. Er is een beperkt aantal plekken beschikbaar.

De AFM maakt zich sterk voor eerlijke en transparante financiële markten.

Als onafhankelijke gedragstoezichthouder dragen wij bij aan duurzaam financieel welzijn in Nederland.

Informatie delen

Delen via: deel