Terug

Nog anderhalve week om een dienstverleningsdocument te maken

Nieuws Dit bericht is ouder dan drie jaar. De inhoud is daarom mogelijk niet meer actueel.

Financiƫle dienstverleners hebben tot nu toe ongeveer zesduizend dienstverleningsdocumenten (DVD) aangemaakt met de speciale softwareapplicatie van de Autoriteit Financiƫle Markten (AFM). De markt heeft tot en met 7 juli de tijd om met deze zogenoemde generator een DVD te maken.

De AFM verwacht dat veel partijen dit in de laatste week doen. Door de verwachte drukte kan het lastiger zijn om snel antwoord op uw vragen te krijgen. Het advies is dan ook om nu al aan de slag te gaan.

Het invullen van het DVD hoeft slechts een halfuur te duren, als u de juiste gegevens bij de hand heeft. Daarnaast vindt u op de website van de AFM het antwoord op veelgestelde vragen over de DVD-generator en een uitgebreide handleiding.

Welke gegevens heeft u nodig om een DVD te genereren?

Zie over objectieve analyse ook de veelgestelde vragen.

Afmelden

Een dienstverleningsdocument is niet altijd verplicht. Het geldt alleen voor producten die onder het provisieverbod vallen en als u direct contact heeft met klanten om hen te helpen bij hun dienstverleningsvraag. Om te bepalen of de verplichting op u van toepassing is, kunt u terecht op onze website. Als dit voor u niet van toepassing is, dient u zich hier eveneens via de website af te melden. U dient zich ook af te melden als u geen gebruik maakt van de DVD-generator, maar zelf een wettelijk juist dienstverleningsdocument produceert. Alle teksten, lettertype en kleur worden wel voorgeschreven door de nadere regelgeving over het DVD. Het is niet toegestaan om het DVD in eigen huisstijl uit te brengen.

De AFM maakt zich sterk voor eerlijke en transparante financiële markten.

Als onafhankelijke gedragstoezichthouder dragen wij bij aan duurzaam financieel welzijn in Nederland.

Informatie delen

Delen via: deel