Terug

Nog een weekend om DVD aan te maken

Nieuws Dit bericht is ouder dan drie jaar. De inhoud is daarom mogelijk niet meer actueel.

Er zijn tot nu al 14.000 dienstverleningsdocumenten (DVD) aangemaakt met de speciale softwareapplicatie van de Autoriteit Financiƫle Markten (AFM). Financiƫle dienstverleners hebben tot en met 7 juli, aanstaande zondag, de tijd om een DVD met de zogenoemde generator te maken. Maak daarom dit weekend nog gebruik van de generator.

Het invullen van het DVD hoeft slechts een half uur te duren, als u de juiste gegevens bij de hand heeft. Daarnaast vindt u op de website van de AFM het antwoord op veelgestelde vragen over de DVD-generator en een uitgebreide handleiding.

Vanaf maandag zal de AFM erop toezien dat elke financiële partij die verplicht een standaard DVD moet hebben, die ook daadwerkelijk heeft.

Een dienstverleningsdocument is echter niet altijd verplicht. Het geldt alleen voor producten die onder het provisieverbod vallen en als u direct contact heeft met klanten om hen te helpen bij hun dienstverleningsvraag.

Om te bepalen of de verplichting op u van toepassing is, kunt u terecht op onze website. Als dit voor u niet van toepassing is, dient u zich hier eveneens via de website af te melden. U dient zich ook af te melden als u geen gebruik maakt van de DVD-generator, maar zelf een wettelijk juist dienstverleningsdocument produceert. Alle teksten, lettertype en kleur worden wel voorgeschreven door de nadere regelgeving over het DVD. Het is niet toegestaan om het DVD in eigen huisstijl uit te brengen.

 


De AFM maakt zich sterk voor eerlijke en transparante financiële markten.

Als onafhankelijke gedragstoezichthouder dragen wij bij aan duurzaam financieel welzijn in Nederland.

Informatie delen

Delen via: deel