Terug

Informatie vakbekwaamheid uitgebreid na workshop

Nieuws Dit bericht is ouder dan drie jaar. De inhoud is daarom mogelijk niet meer actueel.

Vlak voor de feestdagen vond een workshop over de nieuwe vakbekwaamheidseisen plaats. Dit was de eerste van drie workshops die de AFM organiseert om de markt te informeren over de nieuwe vakbekwaamheidseisen. Tijdens deze bijeenkomst gingen adviseurs en bemiddelaars, de AFM, het CDFD en het ministerie van Financiƫn met elkaar in gesprek. Dat het onderwerp leeft bleek uit het grote aantal aanmeldingen en de vragen die tijdens de bijeenkomst werden gesteld.

Ongeveer vijftig adviseurs en bemiddelaars werden donderdag 19 december 2013 welkom geheten in Breukelen. Daarna volgden presentaties van het CDFD en de AFM over de nieuwe vakbekwaamheidseisen en werd ingegaan op vragen vanuit de zaal. Na een korte pauze namen de aanwezigen deel aan één van de drie workshops. Een workshop ging nader in op diploma’s en beroepskwalificaties, terwijl in de andere groepen werd gesproken over de nieuwe vakbekwaamheidseisen in brede zin, de achtergrond van de nieuwe eisen en het toezicht van de AFM. Tijdens deze workshops was er volop ruimte om individuele vragen te stellen, situaties te bespreken maar ook om zorgen te delen.

Zelfstandig financieel adviseur Karin Bezemer was een van de aanwezigen. Zij heeft de bijeenkomst als zeer positief ervaren. Het is volgens Karin Bezemer goed om te zien dat de AFM en de markt de laatste jaren steeds meer naast elkaar dan tegenover elkaar zijn gaan staan. Karin Bezemer: “Het is goed als we meer vertrouwen in elkaar hebben. Wat mij betreft komen er meer van dergelijke bijeenkomsten”.

Gedurende de dag bleek dat er overlap zit in de vragen die leven onder adviseurs en bemiddelaars. Daarom geeft de AFM hieronder vijf veelgestelde vragen en antwoorden weer. De AFM hoopt hiermee ook adviseurs en bemiddelaars te informeren die niet aanwezig konden zijn tijdens de workshop Vakbekwaamheid.

Verder lezen

De AFM maakt zich sterk voor eerlijke en transparante financiële markten.

Als onafhankelijke gedragstoezichthouder dragen wij bij aan duurzaam financieel welzijn in Nederland.

Informatie delen

Delen via: deel