Terug

Reactie AFM op artikel NRC

Nieuws Dit bericht is ouder dan drie jaar. De inhoud is daarom mogelijk niet meer actueel.

In reactie op een publicatie in NRC Handelsblad van woensdag 29 februari bevestigt de Autoriteit Financiƫle Markten (AFM) dat ze toezichtsonderzoek doet naar een man van Belgische afkomst, die handelt onder verschillende namen. Daartoe heeft de AFM dinsdagavond 28 februari een onderzoek ter plaatse gedaan tijdens een beleggingsseminar in Den Haag.

Het onderzoek richt zich op mogelijke overtredingen van de Wet op het financieel toezicht. De AFM heeft daarover diverse signalen ontvangen. Tijdens het onderzoek op dinsdagavond is om vrijwillige medewerking gevraagd van de aanwezige consumenten.

De AFM heeft in haar toezicht in 2012 negen speerpunten. Onder deze prioriteiten valt ook de verhoogde aandacht voor beleggingen die aan particulieren worden aangeboden.

Consumenten die vragen hebben naar aanleiding van dit bericht of over andere mogelijke aanbiedingen voor beleggingen, kunnen contact opnemen met het Meldpunt Financiële Markten van de AFM via het contactformulier of telefonisch op 0800-5400 540 (gratis) .
   

De AFM maakt zich sterk voor eerlijke en transparante financiële markten.

Als onafhankelijke gedragstoezichthouder dragen wij bij aan duurzaam financieel welzijn in Nederland.

Informatie delen

Delen via: deel