Terug

Nieuwe leden commissies Financiële Verslaggeving en Kapitaalmarkt

Nieuws Dit bericht is ouder dan drie jaar. De inhoud is daarom mogelijk niet meer actueel.

Twee deskundigen zijn toegetreden tot de commissies die de Autoriteit Financiële Markten (AFM) van advies dienen. Fieke van der Lecq is lid geworden van de Commissie Financiële Verslaggeving, Jaap Winter van de Commissie Kapitaalmarkt.

Fieke van der Lecq is econoom en hoogleraar Pensioenmarkten aan de Erasmus School of Economics. Eerder gaf ze bij de Nederlandse Mededingingsautoriteit leiding aan de Monitor Financiële Sector. Nu is zij lid van de Raad van Commissarissen van Delta Lloyd Groep en vervult zij verschillende toezicht- en adviesfuncties.

Jaap Winter is advocaat bij De Brauw Blackstone Westbroek. Ook is hij hoogleraar Corporate Governance bij de Duisenberg School of Finance en hoogleraar Ondernemingsrecht bij de Universiteit van Amsterdam. Winter was tussen 2005 en 2009 lid van de Raad van Toezicht van de AFM en is nu onder meer lid van de Raad van Commissarissen van Randstad.

De commissie Financiële Verslaggeving levert een bijdrage aan de bredere oordeelsvorming van de AFM over het toezicht op financiële verslaggeving. De Commissie Kapitaalmarkt adviseert de AFM op het gebied van effecteninfrastructuur, openbare biedingen, marktmisbruik en prospectusvraagstukken.


De AFM bevordert eerlijke en transparante financiële markten. Wij zijn de onafhankelijke gedragstoezichthouder op de markten van sparen, lenen, beleggen en verzekeren. De AFM bevordert zorgvuldige financiële dienstverlening aan consumenten en ziet toe op een eerlijke en efficiënte werking van kapitaalmarkten. Ons streven is het vertrouwen van consumenten en bedrijven in de financiële markten te versterken, ook internationaal. Op deze manier draagt de AFM bij aan de welvaart en de economische reputatie van Nederland.

De AFM maakt zich sterk voor eerlijke en transparante financiële markten.

Als onafhankelijke gedragstoezichthouder dragen wij bij aan duurzaam financieel welzijn in Nederland.

Informatie delen

Delen via: deel