Terug

AFM legt last onder dwangsom op aan Monetalis Financieel Advies B.V.

Nieuws Dit bericht is ouder dan drie jaar. De inhoud is daarom mogelijk niet meer actueel.

De Autoriteit Financiële Markten (AFM) heeft op 6 mei 2011 een last onder dwangsom opgelegd aan Monetalis Financieel Advies B.V. De last onder dwangsom is opgelegd, omdat Monetalis Financieel Advies in strijd handelde met artikel 6 Colportagewet. Monetalis Financieel Advies heeft door middel van een persoonlijk bezoek dat overwegend op initiatief van Monetalis Financieel Advies plaatsvond, als genoemd in artikel 6 Colportagewet, consumenten bewogen tot het als kredietnemer deelnemen aan een geldkrediet. Monetalis Financieel Advies heeft de verboden activiteiten gestaakt en heeft daarmee voldaan aan de last onder dwangsom.

De AFM vraagt het publiek om informatie over Monetalis Financieel Advies B.V., gevestigd op het adres De Linie 7 C-D Capelle aan den IJssel, te delen met de AFM. Hiervoor kunt u contact opnemen met het Meldpunt Financiële Markten van de AFM: 0900-5400 540 (0,05 euro per minuut).

U kunt het volledige besluit hiernaast in PDF-formaat downloaden.

De AFM bevordert eerlijke en transparante financiële markten. Wij zijn de onafhankelijke gedragstoezichthouder op de markten van sparen, lenen, beleggen en verzekeren. De AFM bevordert zorgvuldige financiële dienstverlening aan consumenten en ziet toe op een eerlijke en efficiënte werking van kapitaalmarkten. Ons streven is het vertrouwen van consumenten en bedrijven in de financiële markten te versterken, ook internationaal. Op deze manier draagt de AFM bij aan de welvaart en de economische reputatie van Nederland.

De AFM maakt zich sterk voor eerlijke en transparante financiële markten.

Als onafhankelijke gedragstoezichthouder dragen wij bij aan duurzaam financieel welzijn in Nederland.

Informatie delen

Delen via: deel