Terug

Wegens succes nieuwe versie digitaal hulpmiddel voor pensioenadviseurs nu beschikbaar

Nieuws Dit bericht is ouder dan drie jaar. De inhoud is daarom mogelijk niet meer actueel.

De AFM wil pensioenadviseurs graag helpen om hun advisering nog beter te maken. Begin november introduceerde de AFM een handig digitaal hulpmiddel waarmee adviseurs konden nagaan welke elementen belangrijk zijn voor een goed advies over tweede pijler pensioencontracten. De helft (ruim 1250) van de pensioenadviseurs heeft het hulpmiddel afgelopen tijd al gebruikt. Daarom heeft de AFM besloten om vandaag een nieuwe aflevering met nieuwe vragen en cases beschikbaar te stellen.

Eerder dit jaar publiceerde de AFM een elfdelige leidraad waarin de belangrijkste aandachtspunten voor een goed pensioenadvies aan de orde komen. In deze nieuwe aflevering is een samenvatting van deze leidraad tweede pijler pensioenadvisering opgenomen. Vervolgens worden een aantal stellingen aan pensioenadviseurs voorgelegd. Zij kunnen per stelling aangeven of ze het met de betreffende stelling wel of niet eens zijn. Na elk antwoord wordt uitgelegd hoe de wettelijke regeling op dat punt moet worden geïnterpreteerd. Wij nodigen alle pensioenadviseurs uit om de vragen via www.AFMvragentweedepijlerpensioenadvies.nl/adviesregels te beantwoorden.

We registreren alleen de generieke procentuele verdeling van de antwoorden over de verschillende vragen. We registreren niet wie het hulpmiddel wel of niet opent. Ook de individuele antwoorden op de vragen worden niet geregistreerd.

Pensioenadviseurs met vragen kunnen contact met ons opnemen via ondernemersloket@afm.nl.

De AFM bevordert eerlijke en transparante financiële markten. Wij zijn de onafhankelijke gedragstoezichthouder op de markten van sparen, lenen, beleggen en verzekeren. De AFM bevordert zorgvuldige financiële dienstverlening aan consumenten en ziet toe op een eerlijke en efficiënte werking van kapitaalmarkten. Ons streven is het vertrouwen van consumenten en bedrijven in de financiële markten te versterken, ook internationaal. Op deze manier draagt de AFM bij aan de welvaart en de economische reputatie van Nederland.

De AFM maakt zich sterk voor eerlijke en transparante financiële markten.

Als onafhankelijke gedragstoezichthouder dragen wij bij aan duurzaam financieel welzijn in Nederland.

Informatie delen

Delen via: deel