Terug

AFM zoekt zzp’ers voor verkenning arbeidsongeschiktheidsverzekering

Nieuws Dit bericht is ouder dan drie jaar. De inhoud is daarom mogelijk niet meer actueel.

De AFM is op zoek naar zelfstandigen zonder personeel (zzp’ers) die problemen hebben met de uitkering van hun arbeidsongeschikheidsverzekering. De AFM komt graag met u in contact omdat wij bezig zijn met een verkenning naar het uitkeringsgedrag van verzekeraars van arbeidsongeschikheidsverzekeringen die afgesloten zijn door zzp’ers.

De AFM doet deze verkenning in het kader van de inspanningen om het klantbelang centraal te stellen bij financiële ondernemingen. We willen ons een beeld vormen over de wijze waarop de afwikkeling van ingediende schadeclaims door verzekeraars plaatsvindt en van de kwaliteit van het afwikkelingsproces. De AFM gaat in gesprek met meerdere partijen en heeft een oproep geplaatst op de website van vijf ZZP-belangenorganisaties: VZZP, PZO, ZZP Netwerk Nederland, FNVZelfstandigen en ZZP Nederland.

De AFM heeft voor deze verkenning gekozen, omdat arbeidsongeschiktheidsverzekeringen een hoge premie kunnen hebben en de financiële consequenties van het arbeidsongeschikt raken groot kunnen zijn.
Bent u een zzp’er en heeft u ervaring met uw arbeidsongeschiktheidsverzekering die u met ons wil delen, meldt u zich dan via het contactformulier. Dit formulier vindt u onderaan deze website. Uw gegevens worden uiteraard vertrouwelijk behandeld. Wilt u een nadere toelichting dan is het mogelijk om te bellen met het Meldpunt Financiële Markten, op werkdagen bereikbaar tussen 9.00 en 17.00 uur, via telefoonnummer 0900-540 0540 ( € 0,05 per minuut).

De AFM bevordert eerlijke en transparante financiële markten. Wij zijn de onafhankelijke gedragstoezichthouder op de markten van sparen, lenen, beleggen en verzekeren. De AFM bevordert zorgvuldige financiële dienstverlening aan consumenten en ziet toe op een eerlijke en efficiënte werking van kapitaalmarkten. Ons streven is het vertrouwen van consumenten en bedrijven in de financiële markten te versterken, ook internationaal. Op deze manier draagt de AFM bij aan de welvaart en de economische reputatie van Nederland.

De AFM maakt zich sterk voor eerlijke en transparante financiële markten.

Als onafhankelijke gedragstoezichthouder dragen wij bij aan duurzaam financieel welzijn in Nederland.

Informatie delen

Delen via: deel