Terug

AFM consulteert over leidraad risicomanagement beleggingsinstellingen

Nieuws Dit bericht is ouder dan drie jaar. De inhoud is daarom mogelijk niet meer actueel.

De AFM vraagt beleggingsinstellingen en andere belanghebbenden om te reageren op de ‘Leidraad Risicomanagement bij beleggingsinstellingen’. De AFM wil met deze leidraad bereiken dat beleggingsinstellingen risicobewust handelen, gestructureerd nadenken over de risico’s en dit ook in de eigen organisatie uitstralen. De Leidraad biedt een handvat voor de vraag hoe omgegaan kan worden met risicobeheer en op welke wijze de bedrijfsvoering ingericht kan worden. De financiële crisis onderstreept het belang van een gedegen bedrijfsvoering en daarmee het voeren van risicomanagement.

Deze Leidraad wordt nu in de markt geconsulteerd. Beleggingsinstellingen en andere belanghebbenden worden uitgenodigd hun reacties te geven. Dit kan tot en met 30 september 2010 door deze reacties te sturen naar het hiervoor geopende email-adres: riskmanagement@afm.nl

De AFM bevordert eerlijke en transparante financiële markten. Wij zijn de onafhankelijke gedragstoezichthouder op de markten van sparen, lenen, beleggen en verzekeren. De AFM bevordert zorgvuldige financiële dienstverlening aan consumenten en ziet toe op een eerlijke en efficiënte werking van kapitaalmarkten. Ons streven is het vertrouwen van consumenten en bedrijven in de financiële markten te versterken, ook internationaal. Op deze manier draagt de AFM bij aan de welvaart en de economische reputatie van Nederland.

De AFM maakt zich sterk voor eerlijke en transparante financiële markten.

Als onafhankelijke gedragstoezichthouder dragen wij bij aan duurzaam financieel welzijn in Nederland.

Informatie delen

Delen via: deel