Terug

Marlies Engelaar hoofd Juridische Zaken AFM

Nieuws Dit bericht is ouder dan drie jaar. De inhoud is daarom mogelijk niet meer actueel.

Mr. M.E. Engelaar (40) is door de Autoriteit Financiële Markten (AFM) per 1 april 2009 benoemd tot hoofd Juridische Zaken.

Marlies Engelaar heeft sinds 1996 gewerkt bij de Rabobank, waar zij onder andere juridisch adviseur was, met name op het gebied van corporate governance. Van 2004 tot 2007 was zij hoofd Toezicht en Compliance. Thans is Marlies Engelaar interim manager binnen Rabobank Nederland. Zij promoveerde in 1995 op het proefschrift "Organen van de coöperatie". De afdeling Juridische Zaken is het juridisch kenniscentrum van de AFM. JZ is betrokken bij vergunningverlening, bij toezichtonderzoek en bij toezichtmaatregelen. Voorts voert de afdeling procedures en speelt zij een belangrijke rol bij de totstandkoming van nieuwe wet- en regelgeving en bij de advisering over de toepassing daarvan. Bij JZ werken zo'n 45 juristen.

De AFM bevordert eerlijke en transparante financiële markten. Wij zijn de onafhankelijke gedragstoezichthouder op de markten van sparen, lenen, beleggen en verzekeren. De AFM bevordert zorgvuldige financiële dienstverlening aan consumenten en ziet toe op een eerlijke en efficiënte werking van kapitaalmarkten. Ons streven is het vertrouwen van consumenten en bedrijven in de financiële markten te versterken, ook internationaal. Op deze manier draagt de AFM bij aan de welvaart en de economische reputatie van Nederland.

De AFM maakt zich sterk voor eerlijke en transparante financiële markten.

Als onafhankelijke gedragstoezichthouder dragen wij bij aan duurzaam financieel welzijn in Nederland.

Informatie delen

Delen via: deel