Terug

Naar welke andere producten kan ik mijn verzekering oversluiten?

Als je je beleggingsverzekering wilt oversluiten naar een nieuw product heb je verschillende mogelijkheden. Het is belangrijk om een product te kiezen dat past bij jouw persoonlijke situatie en het risico dat je bereid bent te lopen. Ook is het belangrijk om te letten op het verschil in dekking en voorwaarden tussen het oude en nieuwe product. Laat je daarom goed adviseren door een adviseur (link naar ‘wat moet ik weten over een hersteladvies van een financieel adviseur?’).

Voorbeelden van het soort producten waar je naar kan oversluiten zijn:

  • banksparen  
  • beleggingsverzekering  
  • beleggingsverzekering met garantie. 

Banksparen

Bij banksparen bouw je op een geblokkeerde rekening vermogen op. Vermogen voor bijvoorbeeld de aflossing van je hypotheek of als aanvulling op je pensioen. Je bouwt vermogen op door periodiek een bedrag over te maken waarmee je spaart of belegt. Als je kiest voor banksparen in de vorm van beleggen loop je meer risico. Het tegoed dat je opbouwt op je rekening kan je niet op elk moment opnemen. Als je voldoet aan bepaalde voorwaarden heb je recht op belastingvoordeel.
Bij banksparen heb je geen dekking bij overlijden. Als je wel een dekking wilt bij overlijden kan je een aparte overlijdensrisicoverzekering afsluiten.

Beleggingsverzekering

Je kan natuurlijk ook opnieuw kiezen voor een beleggingsverzekering. Nieuwe beleggingsverzekeringen kennen vaak lagere kosten maar de opbrengst op de einddatum blijft onzeker. Het is belangrijk om jezelf af te vragen of je meer of minder risico wil lopen dan in je oude beleggingsverzekering. Hoe offensiever het fonds dat je kiest om in te beleggen, hoe meer risico je loopt.

Beleggingsverzekering met garantie

Je kan ook kiezen voor een beleggingsverzekering met garantie. Je ontvangt dan een gegarandeerd bedrag op de einddatum. Als de beleggingsresultaten gunstig zijn, ontvang je een hoger bedrag. Er zijn verschillende vormen van garantie. Aan garantie zijn ook specifieke voorwaarden verbonden. Zo geldt deze vaak alleen als je tot de einddatum je premie (inleg) betaalt.Naar alle veelgestelde vragen