Terug

Waar moet ik op letten bij de beleggingsaanbevelingen?

Het is de vraag of het rendement van de ‘inside tips’ opweegt tegen de kosten die een belegger maakt voor de diensten van een signaalaanbieder. Kijk zeer kritisch naar de voorgespiegelde rendementen en de kosten.

Sommige partijen die beleggingsaanbevelingen doen of beleggingssignalen doorgeven, werken met websites waarop gehandeld kan worden in vreemde valuta en orders direct worden uitgevoerd. Beleggers betalen de website en de signaalaanbieder per transactie een vergoeding, ongeacht winst of verlies.

In deze werkwijze zit een prikkel om niet in het belang van de klant te handelen, maar uitsluitend in het eigen financiële belang.

De beleggingstips van signaalaanbieders worden vaak door een computer gemaakt. Ze zijn algemeen van aard en niet toegespitst op de situatie van de individuele belegger. Ze zijn daarom niet te vergelijken met het persoonlijk advies dat een beleggingsadviseur, vermogensbeheerder of bank kan geven.

De AFM roept beleggers op voorzichtig te zijn in het opvolgen van tips van signaalaanbieders.Naar alle veelgestelde vragen