Terug

EMGOLDEX / Global Intergold (GIG)

05 jan 2016 Waarschuwing van een buitenlandse toezichthouder

De Centrale Bank van Curaçao en Sint Maarten (CBCS) waarschuwt het publiek en (potentiële)beleggers over investeren in EMGOLDEX.

Dit bedrijf biedt investering in goud aan. De CBCS waarschuwt dat EMGOLDEX niet beschikt over de nodige autorisatie van de CBCS om gelden of andere goederen ter collectieve belegging in of vanuit Curaçao en/of Sint Maarten te vragen of te verkrijgen teneinde de deelnemers in de opbrengst van de beleggingen te doen delen. Het aanbieden van deelnemingen, het vragen of verkrijgen van fondsen of andere goederen voor collectieve belegging in of vanuit Curaçao en/of Sint Maarten is op grond van artikel 3, lid 1 van de Landsverordening toezicht beleggingsinstellingen en administrateurs (NG 2002, nr. 137) niet toegestaan zonder de voorafgaande toestemming van de CBCS.

Handelen in strijd met voornoemde verbodsbepaling kan worden bestraft met een gevangenisstraf of boete. Er wordt geen onderscheid gemaakt tussen investeringen die aangeboden worden via het internet of in een commerciële of openbare plaats, zolang de investeringen aan het publiek in het algemeen worden aangeboden in of vanuit Curaçao en/of Sint Maarten.

EMGOLDEX biedt de aankoop van goud aan als een legitieme zakelijke kans in de vorm van een Multi-Level Marketing programma, dat vaak gepromoveerd wordt via het internet, de sociale media, conferenties en/of ontmoetingen binnen kleinere groepen etc. Het Multi-Level Marketing programma biedt deelnemers of beleggers de mogelijkheid om online goud aan te schaffen en moedigt de deelnemers of investeerders aan om andere deelnemers of investeerders te werven, die op hun beurt ook anderen dienen aan te trekken om deel te nemen in het programma. Deze deelnemers of beleggers wordt een hoog rendement beloofd op de investeringen door middel van een percentage van de geïnde bedragen van de investeringen van de aangeworven mededeelnemers.

In het licht van bovengenoemde activiteiten, waarschuwt de CBCS het publiek en (potentiële) investeerders om extra voorzorgsmaatregelen te nemen om niet te beleggen in hoog rendement beleggingen met een hoog risico, zoals EMGOLDEX. De Bank herhaalt dat EMGOLDEX geen vrijstelling of een vergunning van de CBCS heeft om middelen te vragen of te verkrijgen of investeringen of andere goederen ter collectieve belegging aan te bieden in of vanuit Curaçao en/of Sint Maarten.

Indien u het vermoeden heeft of op de hoogte bent van andere niet-gereguleerde beleggingsstructuren op Curaçao of Sint Maarten, vragen wij u contact op te nemen met de CBCS op telefoonnummer +5999 434 5500 of per e-mail info@centralbank.cw. Educatieve informatie over piramidestructuren kunt u vinden op de website van de CBCS via de volgende link: http://www.centralbank.cw/investor-education-pyramid-schemes.

CENTRALE BANK VAN CURACAO EN SINT MAARTEN
5 januari 2016

Zie ook de waarschuwing van de Filipijnse SEC: http://www.sec.gov.ph/wp-content/uploads/2015/11/Emgoldex-Philippines-Global-Intergold-Prosperous-Infinite-Phils.-Holding-Corporation.pdf en vervolgens de waarschuwing dat EMGOLDEX de naam Global Intergold gebruikt: http://www.sec.gov.ph/wp-content/uploads/2015/11/2015_SEC-Advisory_Global_Intergold.pdf

Informatie delen

Delen via: deel