De website afm.nl maakt gebruik van cookies

Imre de Roo

Goed om mijn uitleg over wat en waarom de AFM doet terug te lezen in de krant, daar leren mensen hopelijk weer van

Imre de Roo - Persvoorlichter
Communicatie

Over mezelf:

Ik ben tien jaar economisch journalist geweest, daarna heb ik als freelancer gewerkt voor uiteenlopende media. Ik ben afgestudeerd als jurist - en dat komt regelmatig goed van pas!

Nu werkzaam als:

Persvoorlichter/communicatieadviseur op de afdeling Communicatie.

Werken bij de AFM:

Ik beantwoord samen met mijn twee collega’s vragen van de media en benader hen met nieuws over ons toezicht. Daarnaast denk ik met verschillende afdelingen mee over hun bredere communicatiestrategie. Hoe benaderen zij verschillende doelgroepen, welke boodschap kunnen zij het beste overbrengen om het beoogde doel te bereiken? Het project Duidelijke Taal is hier een uitvloeisel van - in dit kader zijn onder meer standaardbrieven van de AFM aangepast op de doelgroep waarvoor zij bestemd zijn.

De financiële sector kan niet om de AFM heen. De AFM speelt een belangrijke rol in het transparanter en efficiënter maken van de sector, waar de consument en belegger baat bij hebben. Het geeft voldoening om daar op een vrij directe manier aan bij te dragen; ik vind het goed om mijn uitleg over wat en waarom de AFM doet terug te lezen in de krant. En daar leren consumenten en marktpartijen hopelijk weer van. De werksfeer binnen de AFM is bovendien erg prettig. AFM-ers stellen zich open op en delen hun kennis en ervaringen.