Go to content
Attention:

Dit bericht is ouder dan drie jaar. De inhoud is daarom mogelijk niet meer actueel.

consument-400x200
Nieuws 28/06/19

Heeft u nog een beleggingsverzekering (woekerpolis)? Zo krijgt u direct gratis hersteladvies

Het kan zijn dat u nog een beleggingsverzekering heeft, in de media woekerpolis genoemd. Bent u nog niet ingegaan op brieven van verzekeraars om naar die verzekering te kijken? Dan raadt de Autoriteit Financiële Markten (AFM) u aan om alsnog gratis ‘hersteladvies’ in te winnen. Neem voor de mogelijkheden contact op met uw verzekeraar of het loket hersteladvies beleggingsverzekeringen.

Financieel voordeel

U heeft de beleggingsverzekering misschien gekocht om vermogen op te bouwen voor het aflossen van uw hypotheek. Of bijvoorbeeld om uw pensioen aan te vullen. Het opgebouwde bedrag kan in de praktijk tegenvallen en dat leidt misschien in de toekomst tot financiële problemen. Het is daarom belangrijk om goed op de hoogte te zijn van uw eigen situatie. En van mogelijkheden die u misschien financieel voordeel kunnen opleveren.

80% heeft een bewuste keuze kenbaar gemaakt

In de informatie die u over uw beleggingsverzekering heeft gekregen staat welke mogelijkheden u heeft. Ook ziet u welke actie u kunt ondernemen om uw financiële situatie te verbeteren. Uit een controle van de AFM onder 19 verzekeraars blijkt dat 80% van de klanten een bewuste keuze kenbaar heeft gemaakt over de voortgang van de beleggingsverzekering. Dat kan zijn een keuze om de beleggingsverzekering af te kopen, aan te passen of bewust niet te wijzigen.

Gratis hersteladvies

Heeft u nog geen bewuste keuze gemaakt over uw beleggingsverzekering? Informeer bij uw verzekeraar naar de mogelijkheden voor hersteladvies. Of neem contact op met het loket hersteladvies beleggingsverzekeringen (open tot en met augustus 2019). Het hersteladvies is gratis. 

Meer achtergrondinformatie en bijvoorbeeld een stappenplan vind u ook op de website van het Nibud.

Bij vragen kunnen consumenten contact opnemen met het Meldpunt Financiële Markten van de AFM: 0800-5400 540 (gratis).

Contact bij dit artikel

AFM

Wilt u het laatste nieuws van de AFM ontvangen?

Schrijft u zich dan in voor onze nieuwsbrief, dan houden wij u op de hoogte.